V tem tednu je potekal sestanek partnerjev projekta Bridge 47, katerega sta se udeležila tudi predstavnika platforme SLOGA, ki sodelujeta pri izvajanju projektnih aktivnosti. Na sestanku so partnerji pregledali potekajoče aktivnosti, naredili preliminarni izbor mini projektov (v okviru subgranting mehanizma), postavili okvirje za izvajanje skupnih dogodkov na področju globalnega učenja, itd.

V okviru projekta Bridge 47 bo v aprilu organizirana globalna konferenca o vlogi civilne družbe in pomenu globalnega učenja. Konferenca bo potekala med 8. in 10. aprilom 2019 v Beogradu, kot del globalnega posvetovanja, ki ga organizira CIVICUS. Vse zainteresirane za udeležbo vabimo, da se čim prej prijavijo. Na platformi SLOGA kot del projekta načrtujemo tudi izvedbo vsebinskega usposabljanja na temo Globalnega učenja, ki ga bosta izvedla predvidoma Rene in Vanessa Andreotti. Usposabljanje bo predvidoma potekalo 11.-12. aprila 2019 na platformi SLOGA. Več informacij o usposabljanju sledi.

Na sestanku partnerjev projekta smo se tudi dogovorili, da bo nov razpis za sofinanciranje majhnih projektov objavljen predvidoma konec septembra 2019. Najavljena je bila tudi izdelava spletne igre, ki bi lahko postala orodje za prodiranje sporočil tudi za nas nove ciljne skupine. Vse aktivnosti, ki zelo intenzivno potekajo v okviru mreže Bridge 47 lahko spremljate na spletni strani projekta.


 Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.Bridge 47 logotipi

Translate »