V torek, 20. 12. 2022, je potekal sestanek delovne skupine za humanitarno pomoč, ki je organizirana v okviru platforme SLOGA. Sestanka, ki je tokrat izjemoma potekal v živo, se je udeležilo preko 8 različnih zainteresiranih NVO. Na njem smo pregledali potrebe za usposabljanja na področju mednarodne humanitarne pomoči ter se dogovorili katera usposabljanja bi bilo najbolje organizirati v začetku leta 2023.

Seznanili smo se tudi s prihajajočim Evropskim humanitarnim forumom ter možnostjo “on-line” udeležbe.
Druženje se je nadaljevalo s predavanjem glede dekolonizacije jezika na področju MHP.

Člani delovne skupine za humanitarno pomoč vsem NVO želijo predvsem čim bolj mirne božične praznike in vse dobro v prihajajočem letu 2023.

Pripravil: MH

Projekt »Krepitev učinkovitosti odziva NVO v sodelovanju z zasebnim sektorjem na področju mednarodne humanitarne pomoči«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v sklopu strateškega partnerstva na področju mednarodne humanitarne pomoči. Izvajata ga Platforma SLOGA in Slovenska karitas. Vsebina  je izključna odgovornost platforme SLOGA in Slovenske karitas in ne odraža stališča Vlade republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve RS. 

Translate »