Zavod Voluntariat vabi na seminar na temo migracij in beguncev. ”Learn and get inspired from the past” je 5-dnevni seminar, ki ga organizira organizacija SCI (Service Civil International) in bo med 10. in 15. marcem potekal v Alt Empordi, prav na meji med Španijo in Francijo. Na tem mestu je med januarjem in februarjem leta 1939 500.000 ljudi prečkalo mejo v begu pred Špansko državljansko vojno in prav zaradi simbolike kraja in njegove zgodovine, so se organizatorji odločili, da bo to mesto 5-dnevnega dogodka.

Kaj se bo pravzaprav dogajalo? Na seminarju se boste vrnili v zgodovino migracij, jih skušali ozavestiti ter najti povezavo z aktualnimi migracijami in tako zvano begunsko krizo. Preko zanimivih aktivnosti boste med drugimi širili zavedanje o težki poti beguncev do in znotraj Evrope, raziskovali vzroke in posledice migracij, poslušali zgodbe beguncev in preko dela z mediji širili njihove zgodbe.

Komu je seminar namenjen? Vsem, ki vas zanima delo z begunci, Španska državljanska vojna in delo z družbenimi mediji ter ste hkrati motivirani za zbiranje in širjenje zgodb beguncev ter ozaveščanje o pereči begunski tematiki.

Seminar bo potekal od 10. 3. 2017 do 15. 3. 2017 v Alt Empordi, v Španiji. Več informacij najdete tukaj. Prijavite se zbirajo do 12. 2. 2017 na tem linku.

Za kakršnekoli dodatne informacije pa se obrnite na kooridnatorja SCI prostovoljcev: placement@zavod-voluntariat.si.

Translate »