Kako velika mora biti manjšina, da preoblikuje družbo? Naše gospodarstvo po sistemu »vzemi-naredi-uporabi-zavrzi« uničuje planet in sisteme, ki nas ohranjajo pri življenju. Skupaj z vodilnimi ekonomisti in nevladnimi organizacijami zahtevamo sistemske spremembe za ljudi in naravo.

Od skritih stroškov našega sedanjega modela do obstoječih alternativ in navdihujočega odpora proti uničevanju okolja: 20-minutni film  Revolucija 25 % prikazuje, kaj je mogoče tukaj in zdaj. Gre za dokumentarec belgijske organizacije Broederlijk Delen, ki sta ga podprla pa sta ga Evropski urad za okolje (EEB) in projekt Climate of Change.

Oglej si film TU. (izberi slovenske podnapise).


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt financirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Izražena stališča ne predstavljajo stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »