Rdeči križ Slovenije v svoje vrste vabi nove prostovoljce za pomoč migrantom

Množičen prihod ljudi, ki bežijo z območij, kjer divja vojna, je velik humanitaren izziv tudi za RKS, ki na osnovi sedmih temeljnih načel Rdečega križa in Rdečega polmeseca, kot prvi pomočnik javnim oblastem, podpira spoštovanje temeljnih pravic, zagotavljanje zaščite in pomoči vsem, ki v Sloveniji potrebujejo humanitarno pomoč. Zato RKS v svoje prostovoljske vrste vabi vse, ki želijo pomagati v izvajanju humanitarne pomoči migrantom v sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

Zainteresirani se lahko vsak delavnik v času uradnih ur prijavijo v enem od 56 območnih združenj RKS, ki izvajajo  usposabljanja in se dogovorijo, kako pomagati izvajati humanitarno pomoč migrantom. Kadarkoli pa se lahko prijavite tudi na spletni strani.

Na spletnih straneh RKS-območnih združenj so objavljeni kontaktni podatki in uradne ure. Območna združenja RKS so: Ajdovščina, Brežice, Celje, Cerknica, Črnomelj, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Grosuplje, Hrastnik, Idrija, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Krško, Laško, Lenart, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Maribor, Metlika, Mozirje, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ormož, Piran, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne, Ribnica, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Tržič, Velenje, Vrhnika, Zagorje pri Savi in Žalec.

Vir: Rdeči križ