Forum za enakopraven razvoj – FER je na Valu 202 predstavil razvojne projekte. FER v Ugandi izvaja projekt, namenjen večji varnosti preskrbe s hrano in pitno vodo, v Albaniji, v občini Puka, pa ženske učijo kozjereje, s katero jim bo zagotovljena samozadostnost.

Slovenija je donatorica uradne razvojne pomoči postala leta 2004, ko se je pridružila Evropski uniji. Prednostna usmeritev slovenskega razvojnega sodelovanja so države Zahodnega Balkana, več slovenskih nevladnih organizacij – v sodelovanju s partnerskimi organizacijami v posamezni partnerski državi – pa je dejavnih v Afriki.

Ministrstvo za zunanje zadeve podira 28 projektov mednarodnega rzavojnega sodelovanja in humanitarne pomoči, od tega jih je 12 namenjenih doseganju enakosti spolov oziroma krepitvi vloge žensk in deklic, predvsem na ekonomskem in socialnem področju.

Prisluhnite celotni oddaji

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Aktivnosti Najboljših novic iz sveta potekajo v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

WBN SRD TLG SLOGA MRS logo skupen

Translate »