Na Inštitutu za proučevanje enakosti spolov se zavedajo, da je enakost spolov v politiki nujna in temeljna podlaga za delovanje demokracije kot takšne: le z raznolikimi predstavniki in predstavnicami lahko zagotovimo učinkovito sprejemanje odločitev v imenu vsakega posameznega segmenta družbe. Zato so na Inštitutu predvolilni čas posvetili pisanju neodvisne publikacije z željo, da se enakosti spolov končno prične namenjati več prostora na političnem parketu.
Namen raziskave je predvsem opozoriti na stopnjo nevidnosti aspektov enakosti spolov v političnem prostoru. Prav tako naj del analize prepričanj in percepcij o enakosti spolov s strani političnih strank služi kot seznam zavez, ki so jih te podale z ozirom na nov mandat.

Iz uvodnika: “Raziskava o enakosti spolov v politiki Enakost spolov na slovenskem političnem parketu je prva svoje vrste v Sloveniji. Sestoji iz analize prepričanj in percepcij o enakosti spolov s strani političnih strank, analize njihovih programov skozi prizmo enakosti spolov ter analize manifestacije slednjih skozi obnašanje predstavnikov in predstavnic tekom predvolilne kampanje na soočenjih. Dodana je tudi krajša analiza spremljanja medijev in njihovega poročanja v predvolilni kampanji o aspektih enakosti spolov.”

PREBERI PUBLIKACIJO

Translate »