Ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne bo na pobudo francoskega predsednika Emmanuela Macrona od 11. do 13. novembra 2018 potekal prvi “Pariški mirovni forum”, ki je po navedbah organizatorjev zasnovan kot odziv na naraščajoče napetosti v sodobnem svetu, in temelji na prepričanju, da je trajni mir mogoče doseči le s transnacionalnim sodelovanjem v več sektorjih. 

Cilj foruma je postati mesto vseh sodelujočih rešitev na področjih miru in varnosti, okolja, razvoja, novih tehnologij in vključujočega gospodarstva. Ambicija organizatorjev je, da bi se foruma vsako leto udeležilo 20.000 ljudi iz politike, gospodarstva, akademske sfere, medijev in civilne družbe. Posebno vlogo med njimi bodo imeli nosilci projektov in dejavnosti, ki prispevajo k rešitvam izzivov na navedenih petih področjih. Prvi forum bo potekal od 11. do 13. novembra 2018 v La Grande Halle de La Villette v Parizu v Franciji.

Več o forumu

Pariški mirovni forum bo predstavljal priložnost za mreženje z drugimi izvajalci, sodelovanje v razpravah s strokovnjaki in nosilci odločanja in povezovanje z morebitnimi financerji. Organizatorji do 30. avgusta 2018 sprejemajo vloge za aktivno predstavitev projektov (150 projektov bo izpostavljenih v enotnem “prostoru za rešitve”).

Povezava za prijavo vloge je: https://parispeaceforum.org/project-leaders/.

Translate »