Človekoljubno in dobrodelno društvo Up sporoča, da z oktobrom 2016 ponovno začenjajo z brezplačnimi delavnicami iz tekstilnega oblikovanja, ustvarjanja video vsebin, trženjskih, prodajnih in socialnih veščin pod vodstvom oblikovalk iz skupine Oloop, Faile Pašić Bišić iz Društva Up, Eve Matjaž iz Kreativnega centra Poligon ter častnima mentorjema Natašo Briški in Lucijo Ćirović – Fato.

Projekt je namenjen ranljivim skupinam ljudi – predvsem priseljencem in invalidnim osebam – živečih na Jesenicah z željo, da jih dodatno izobražuje – iz tekstinega oblikovanja, ustvarjanja video vsebin, trženjskih, prodajnih in socialnih veščin – ter jih na ta način psihosocialno opolnomoči.

Cilj projekta je priprava kolekcije tekstilnih izdelkov namenjenih trženju in spletni prodaji, izdelava in zagon prodajne spletne strani ter so-ustvarjanje predstavitvenega videa z namemom nastopa in promocije na platformi množičnega financiranja – Wemakeit.

Večina usposabljanj se bo dogajala v dopoldanskem času (1 x tedensko) na Jesenicah v Hiši sreče. Nekaj trženjskih predavanj bo izpeljanih v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani, humanitarne aktivnostih pa se bodo izvajale v Azilnega doma v Ljubljani.

V oktobru 2016 bo projekt gostil predstavnike Tekstilno-umetniškega centra (Textile Arts Center) iz New Yorka.

Določena usposabljanja bodo vodili znani mentorji – Nataša Briški (znotraj sklopa delavnic na temo promocije) in Lucija Ćirović – Fata, na temo nastopanja v javnosti in pred kamero.

Projekt se bo zaključil z večjim razstavnim dogodkom julija 2017 v centru Ljubljane.

Več o projektu.