The Good Lobby, start-up organizacija iz Belgije, ki deluje na področju civilne družbe, zagovorništva, lobiranja in izobraževanja, je objavila priročnik »Social Media for Change«. Priročnik želi narediti znanje bolj dostopno in praktično. Namenjen je različnim bralcem_kam – če kandidirate na volitvah, ste del kampanje, delate na komunikacijah v javni ustanovi, delate za nevladno organizacijo ali vas zanima zagovorništvo – je ta priročnik za vas.

Internet in digitalne vsebine imajo vse večji pomen in igrajo vedno večjo vlogo pri volitvah in naših demokratičnih družbah, pomembno je, da politični kandidati_ke, njihove kampanje in akterji civilne družbe ostajajo v koraku s tehnološkimi spremembami. Priprava vsebin in ukvarjanje z volilnim telesom in političnim sistemom je pogosto lažje, hitrejše, cenejše (zastonj) in bolj učinkovito, kot si predstavljamo.

Knjižica je rezultat 4-letnega eksperimentiranja s pripravo vsebin, dela v tehnoloških politikah in učenja od veteranov družabnih omrežij in trdnega prepričanja, da so družabna omrežja, če se jih uporablja dobro, bistveno orodje za premostitev razkoraka med državljani_kami in demokratičnim sistemom.

Povezava do priročnika.

Translate »