Odprte so brezplačne prijave na Kulturni bazar 2023, ki bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 31. marca 2023. Tudi letos bo v sklopu projekta Climate of Change sodelovala Platforma SLOGA.

Kulturni bazar je tradicionalna prireditev, ki v zadnjih letih privabi več tisoč pedagoških delavcev, predstavnikov širše strokovne javnosti, študentov in učencev. Je edinstvena priložnost povezovanja izobraževanja in kulture z različnimi vsebinami, kot so globalno učenje, mednarodno razvojno sodelovanje, mednarodna humanitarna pomoč, človekove pravice. S pomočjo raznovrstnih pristopov se odpirajo možnosti, kako teme ozaveščanja, trajnostnega razvoja, globalnega učenja in razvojnega sodelovanja vpeti v šolsko in širše družbeno okolje.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2023 vključuje skoraj petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2023 bo Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Skozi program se bomo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Platforma SLOGA že vrsto let uspešno sodeluje z Ministrstvom za kulturo pri izpeljavi bazarja. Poleg strokovnega predavanja (14:00 Dvorana M3,4), bo letos Platforma SLOGA ponovno imela razstavni prostor.

E-prijava je odprta do vključno 24. marca 2023.

Oglejte si vabilo in program strokovnega usposabljanja.

Pripravila: PV


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »