Pridružite se projektu Najboljše novice iz sveta in polepšajte mimoidočim dan z dobrimi novicami

V Sloveniji se letos prvič pridružujemo evropskemu projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). Projekt se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. Nosilec projekta je nacionalni koordinator aktivnosti v sklopu evropskega leta za razvoj 2015 Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinator izvedbe pa Slovenska filantropija.

V Sloveniji bo 11. septembra zjutraj v več kot 20 slovenskih krajih 300 prostovoljcev razdelilo 10.000 izvodov časopisa “Najboljše novice iz sveta” skupaj z brezplačnim simboličnim zajtrkom, kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida. Med glavnimi cilji projekta je mimoidočim predstaviti tudi prispevek Slovenije in slovenskih nevladnih organizacij na področju razvojnega sodelovanja.

Pridružite se projektu in mimoidočim polepšajte dan z dobrimi novicami! Interes za sodelovanje pri projektu sporočite na e-naslov adriana.aralica@sloga-platform.org do 4. septembra. Usposabljanje prostovoljcev bo potekalo 8. septembra ob 16. uri v Ljubljani.