Pridružite se projektu Gibanje za davčno pravičnost

Ekvilib Inštitut vas vabi, da se pridružite projektu Gibanje za davčno pravičnost in se ob naslednjem branju ulice za trenutek pomudite pri detajlu, ki v vas izzove asociacijo na davčno (ne)pravičnost.

KAKO? Fotografiraj detajl, naloži fotko IN komentar v slovenskem in/ali angleškem jeziku na spletno stran, namenjeno oddaji fotografij. V spletni fotogaleriji bo najboljše izbiralo internetno občinstvo z glasovanjem ter strokovna žirija v sestavi: Blaž Gselman, filozof in aktivist, Matej Leskovšek, fotograf in direktor Slovenia Press Photo, dr. Anita Ramšak, strokovnjakinja za področje človekovih pravic in Aleš Šifrer, vodja projekta.

KDAJ lahko delim svojo fotografijo? Natečaj je odprt in bo trajal do 30. septembra 2015.

ZAKAJ bi sodeloval/a? Globalne in nacionalne davčne politike lahko zvenijo dolgočasno in izven našega dometa. In v trenutni situaciji je pogosto temu res tako. A te politike močno vplivajo na življenja nas in naših sodržavljanov na Zemlji, saj mnoge države še vedno omogočajo multinacionalkam in posameznikom davčno izogibanje, zaradi česar državam primanjkuje denarja za zagotavljanje kakovostnih javnih storitev, kot so izobraževanje in zdravstvo. Medtem ko državljani in zaposleni plačujemo svoje davke, se multinacionalke temu pogosto izognejo.

ZAKAJ ŠE? Najboljših 15 fotografij s komentarji bo oblikovalo mednarodno razstavo, ki bo potovala po Sloveniji in Evropi, zmagovalca ali zmagovalko pa čaka prav posebna nagrada.

Opomba: število pikslov ni bistveno – štejeta izvirnost in pronicljivost, tako fotografije, kot komentarja.