Projekt predsedovanja “Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu” se je začel z romunskim predsedovanjem v začetku leta 2019. Gre za skupni projekt CONCORDA Europe z našimi nacionalnimi platformami NVO v državah, ki gostijo in bodo gostile predsedovanje Evropskemu svetu.
Ta projekt omogoča posameznim nacionalnim platformam in CONCORD Europe tesnejšo sinergijo s skupnimi cilji na področju zagovorništva in ozaveščanja. Z začetkom naslednje trojice (Francija, Češka in Švedska) bo CONCORD Europe sodeloval z našo francosko nacionalno platformo, Coordination Sud. Ker je vrh AU-EU tik pred vrati in bo odločilen trenutek za francosko predsedstvo, se bo Coordination Sud osredotočila na oblikovanje mednarodne solidarnosti in enakopravnega partnerstva z Afriko.

S tem tudi na spletnem portalu Predsedniškega projekta prihaja v ospredje nova trojka združenj NVO iz Francije, Češke in Švedske: Coordination SUD, Češki forum za razvojno sodelovanje FORS in CONCORD Švedska.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.

Translate »