Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru Strateškega foruma Bled in v sodelovanju z nacionalnimi ter mednarodnimi partnerji organizira 6. mednarodno konferenco Dan Afrike, ki bo potekala 18. in 19. maja 2017 v Kongresnem centru Brdo. S konferenco, ki je prvič potekala leta 2012, organizatorji že tradicionalno obeležujejo obletnico ustanovitve Organizacije afriške enotnosti/Afriške unije.

Organizatorji želijo dogodek izkoristiti tudi za predstavitev aktivnosti slovenskih nevladnih organizacij in akademskih institucij, ki izvajajo projekte v Afriki. V skladu s tem nevladne razvojne organizacije vabijo, da se 18. in/ali 19. maja 2017 s svojim gradivom predstavite na stojnici v preddverju konferenčne dvorane na Brdu.

V spremljevalnem programu, ki bo 16. maja 2017 potekal na Vodnikovi domačiji v Ljubljani, vas ob 13. uri vabijo na okroglo mizo na temo Podobe Afrike znotraj razvojnih projektov in nevladnih organizacij, s katero želijo spodbuditi vprašanje, kako v javnosti uskladiti različne predstave o Afriki in ne zaiti na področje izključujočih, sterotipiziranih podob. Okrogla miza bo potekala v angleščini.

Hkrati vas 19. maja 2017 ob 20. uri vabijo v Kulturni dom Španski borci na dogodek AFRIŠKI KULTURNI VEČER — AFRIŠKA KULTURA V SLOVENIJI, kjer bodo nastopili Studio 25, Sankofa (Dallanda Diallo), Irena in Leticia Yebuah, Banda Mura Mura, Joseph Rakotorahalahy, Most povezave Avrika Evropa Ptuj, Skupina Daniel Nzotam.

Če želite ob robu konference predstaviti projekte vaše nevladne organizacije, svoj interes sporočite na africaday.mzz@gov.si, afriskiforum@yahoo.com ter na telefon: 031 829 446 (Ibrahim Nouhoum).

Podrobnejši program spremljajočega dogajanja je dostopen na spletni strani http://www.mzz.gov.si/SI/DAN_AFRIKE/

Translate »