Center za družbene vede univerze v Coimbri išče prostovoljke_ce za pomoč pri projektu za ozaveščanje o človekovi pravici do sanitarij ob Svetovnemu dnevu stranišč (WTD) 2019. “Toilet talks” (straniščni pogovori) bo enotedenski spletni dogodek, ki se bo zgodil med 12. in 19. novembrom 2019. Zaposlene na univerzah, študentke_e in strokovnjake_inje za vode in sanitarije (WASH) prosijo, naj razpravljajo o izzivih glede diskriminacije, margnializacije in dostopa do vode in sanitarij, podsebej na s spolom povezane teme in jih povezujejo s temo WTD 2019 – “nikogar ne pustimo ob strani” in posnamejo kratke videe na to temo.

3-5 minutni videi “Toilet talks” bodo naloženi na spletno platformo skupaj s profili tistih, ki jih prispevajo, na spletu pa bodo zaokrožili tudi posterji, ki bodo nazanjali WTD in jih je možno obesiti na javna stranišča na delovnih mestih in v akademskih institucijah v tednu pred WTD (12.-19. novembra). Posterji bodo vključevali kodo, s katero s pomočjo pametnih telefonov lahko dostopamo do spletne strani Toilet talks, ki se trenutno razvija tukaj.
Ideja je nastala v Centru za družbene vede Univerze v Coimbri, kjer podpirajo projekt, ki naj bi zagotovil platformo za različne glasove in deljenje pogledov na to, kaj pomeni, da “ne pustimo nikogar ob strani.”
Če vas zanima prispevati s pogovorom, je proces organiziran zelo enostavno. Navodila, kako prispevati svoj Toilet talk, najdete tukaj.
Za dodatne informacije se lahko obrnete na Marcusa Erridgea marcuserridge@ces.uc.pt

Translate »