Agencija Združenih narodov (ZN) za migracije (IOM), Konferenca ZN za trgovino in razvoj (UNCTAD) ter Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) so objavili poziv za udeležbo na podjetniškem dogodku za mlade »Start and Scale-Up for SDGs«, ki bo potekal 15. novembra 2018 v Ženevi v okviru Globalnega tedna podjetništva (12.–16. november 2018). Dogodek predstavlja odlično priložnost za mlade slovenske podjetnike za izmenjavo znanj in izkušenj s strokovnjaki, podjetniki ter vlagatelji z vsega sveta.

Mladi podjetniki so vabljeni, da predstavijo poslovne ideje, ki prispevajo k vsaj enemu cilju trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs). Strokovnjaki bodo ponudili povratne informacije o izbranih predlogih in razpravljali, kako lahko podjetništvo spodbuja trajnostno ter vključujočo rast v skladu z Agendo OZN o trajnostnem razvoju.

V okviru poziva še posebej spodbujajo prijave mladih podjetnikov z migrantskim ozadjem (vključno z migranti, ki so se vrnili v izvorne države); podjetja ali poslovne ideje, ki sodelujejo z migranti; kot tudi podjetja, ki ponujajo predloge, povezane z migracijami.

Rok za prijavo je 1. september 2018.

Več informacij o dogodku (vključno z merili za upravičenost in izbiro) je na voljo na spletni strani in v letaku, obrazec za prijavo pa najdete tukaj.

IOM SDGs – Business Pitch FLYER

Translate »