Zavod Voluntariat v sodelovanju s partnerji organizira mednarodno usposabljanje za mladinske delavce z naslovom FaiRevolution.

Kdaj? od 29.5. do 4.6.2024

Kje? H2O Hostel, Petkovškovo nabrežje 47, 1000 Ljubljana

Usposabljanje bo potekalo s sodelujočimi državami Estonijo, Italijo, Nizozemsko, Slovaško in Slovenijo. Glavni cilj je opolnomočiti mladinske delavce z orodji za obravnavo družbenih in globalnih tem, kot so neenakost, okoljska trajnostnost, raznolikost in migracije, s poudarkom na digitalnem pripovedovanju zgodb. Udeleženci se bodo seznanili z različnimi metodami, kot so snemanje podcastov, videov, risanje stripov in interaktivne zgodbe, ter aplikacijami za njihovo uporabo. Usposobljeni bodo za izvajanje podobnih aktivnosti ter ustvarjanje lastnih digitalnih zgodb, ki bodo na koncu objavljene na spletnih straneh.

Priprava temelji na zbirki orodij FaiRevolution iz leta 2023 in trening bodo vodili strokovnjaki s področja globalnega učenja in digitalnih orodij.

Prijavnica je na voljo na tej povezavi in dodatne informacije so na voljo na spletni strani Zavoda Voluntariat, za dodatna vprašanja je pa tudi na voljo mail suzana.voluntariat@gmail.com.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »