Slovenska mreža prostovoljskih organizacij sporoča, da se bo med 25. in 31. majem odvil 21. Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos obeležen drugače.

Na Slovesni dan, 25. maja, bodo (brez svečane prireditve) medijem in javnosti razglašeni prejemniki nazivov Junaki našega časa, Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev, Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi ter Prostovoljstvu prijazno mesto 2020.

Veseli dan prostovoljstva, ki je bil planiran za 27. maja ne bo potekal s prešernim druženjem prostovoljcev, prostovoljskih organizacij in obiskovalcev na Prešernovem trgu v Ljubljani. Bodo pa na ta dan po številnih večjih krajih v Sloveniji delili časopis Dobra dela ne potrebujejo reklame, ki bo vseboval dobre prostovoljske novice oz. intervjuje s prostovoljci/prostovoljkami, ki opravljajo raznolika prostovoljska dela po vsej Sloveniji.

Da bo vsebina res pestra in zanimiva, ste vabljeni, da do petka, 8. 5. 2020, na e-mail naslov novice@filantropija.org pošljete krajši citat (do 350 znakov, brez presledkov) prostovoljca/prostovoljke vaše organizacije, ki naj predstavi predvsem dosežke, na katere je prostovoljec najbolj ponosen oz. nekaj o pomenu njegovega prostovoljskega dela. Ne pozabite dodati podpisa, ki naj vsebuje ime in priimek prostovoljca, za katero organizacijo prostovolji in katero prostovoljsko delo opravlja. Obvezna je tudi kvalitetna fotografija prostovoljca, na kateri se vidi njegov/njen obraz.

Translate »