Francoski inštitut vabi na seminar v Pariz eno mlado osebo, ki govori francosko in je družbeno angažirana. Program LabCitoyen je program Francoskega inštituta na temo človekovih pravic, katerega cilj je promocija francoskega jezika kot debatnega jezika in jezika delovanja na področju pomembnih mednarodnih vprašanj današnjega časa.

V okviru programa je petdeset mladih s celega sveta, starih od 20 do 26 let, ki govorijo francosko in so družbeno angažirani v svoji državi, povabljenih na seminar na temo »Otrokove pravice«, ki bo, v francoščini, potekal med 28. junijem in 5. julijem 2020 v Parizu. Udeleženci se bodo v tem tednu v sklopu seminarja udeležili pestrega programa dejavnosti, vključno z obiski in srečanji s pomembnimi osebnostmi,  konferencami, debatami in delavnicami ter kulturnimi in umetniškimi prireditvami.

Francoski inštitut bo kril vse stroške prevoza in bivanja v Franciji (povratna letalska vozovnica Ljubljana-Pariz, nastanitev, prehrana, prevoz in zavarovanje na francoskih tleh) ter stroške sodelovanja pri aktivnostih.

Francoski inštitut v Sloveniji je zadolžen za izbor enega slovenskega kandidata za program LabCitoyen.

Če želite doživeti to enkratno izkušnjo in izkoristiti priložnost za navezavo stikov z mladimi s celega sveta, ki se zanimajo in angažirajo za enake cilje, nam pošljite svojo prijavo do 25. marca 2020 na naslov: marion.moreau@institutfrance.si.

Prijava mora vsebovati:

  • izpolnjen in podpisan prijavni obrazec v francoščini (s priloženo kvalitetno fotografijo),
  • fotokopijo osebnega dokumenta (slovenske osebne izkaznice ali potnega lista),
  • življenjepis v francoščini,
  • kratko biografijo v francoščini, približno 500 znakov, ki prikaže vašo povezanost s temo otrokovih pravic
  • potrdilo o znanju francoskega jezika vsaj za nivo B1.
Translate »