Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani kot del svoje družbene odgovornosti in trajnostnega poslovnega vodenja razvija nov sodoben študijski program z naslovom Trajnostno vodenje oz. Sustainability Leadership.

Prva izvedba izobraževalnega programa bo financirana iz Erasmus + projekta in torej za okvirno 20 udeležencev generacije 2017/18 brezplačna, zato prisrčno vabljeni diplomanti družboslovne ali naravoslovne smeri, da pridobite sodobna teoretična in praktična znanja s področja uvajanja, vodenja in ohranjanja trajnostne naravnanosti.
Predavanja, seminarji, ekskurzije bodo potekala popoldne modularno v dogovoru s posameznim izvajalcem predmeta, najboljši študentje v letniku pa se bodo lahko udeležili tudi izvedbe predmeta na Univerzi v Gradcu.
Vaša prijava naj vsebuje motivacijsko pismo, CV in kopijo diplome s povprečno oceno končanega študija. Dobrodošlo (a vsekakor ne obvezno) je vsaj par let izkušenj na področju trajnostnega razvoja ali pa želja pridobiti nova znanja za implementacijo trajnostnih projektov v svojih organizacijah.
Udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.
Prijave zbirajo do 30. 8. 2017 na elektronski naslov judita.peterlin@ef.uni-lj.si.
Lepo vabljeni po oddani prijavi tudi k potrditvi udeležbe na uvodnem informativnem študijskem srečanju, ki bo 14. 9. 2017 ob 16h v P-201 na Ekonomski fakulteti UL. Na informativnem srečanju bodo predstavljeni sledeči predmeti študijskega programa:
Sustainable leadership and organizational behavior
Fundamentals of sustainability management and business models
CRS and business ethics
Sustainability finance and investment
Sustainability entrepreneurship
Sustainability communication process
Sustainable environment management and circular economy
Sustainable change for competitive advantage
Selected topics and methods in sustainable development
Personal sustainability and development of life and professional skills
Intellectual capital and sustainable performance
Strategic sustainability management
Poleg predmetov bodo na dogodku predstavljene tudi študijske obveznosti in način študija. Uvodni nagovor bo imela dekanja prof. dr. Metka Tekavčič, nato bodo predstavili povzetek raziskave o potrebah managerjev po novem izobraževalnem programu, sledile bodo predstavitve predmetov s strani nosilcev predmetov. Nato bodo veseli vaših vprašanj. Dogodek bodo zaključili s pogostitvijo. Vašo udeležbo prosimo potrdite do 5. 9. na judita.peterlin@ef.uni-lj.si.