Slovenska filantropija vabi k vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi prebivalce Slovenije povabi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi. Letošnji Dan za spremembe bo potekal pod sloganom Dan za spoštovanje v soboto, 2. aprila 2016.

Dan za spremembe 2016Letošnja tema je prišla kar sama. Zaznavamo vedno več pojavov nestrpnosti, nerazumevanja, nespoštljivega komuniciranja, širjenja predsodkov, diskriminacije, izključevanja in celo sovražnega govora. Ne želimo le tiho in z obžalovanjem spremljati dogajanja, ampak najširšo slovensko javnost vabimo k aktivnemu odzivu na ta pojav. Zato vabimo vse slovenske zavode, ki delate z otroki in mladimi, na DAN ZA SPREMEMBE, ki bo letos potekal pod sloganom DAN ZA SPOŠTOVANJE. Potekal bo v soboto, 2. aprila 2016.

V okviru 7. Dneva za spremembe bodo po vsej Sloveniji potekale različne akcije, katerih skupni imenovalec je spodbujanje dobrih medsebojnih odnosov, spoštljiva komunikacija in drobna dejanja prijaznosti.