Ob obisku nekdanjega predsednika Evropskega parlamenta Hansa-Gerta Pötteringa in delegacije nekdanjih evropskih poslancev v Sloveniji bo predstavništvo Evropskega parlamenta v Sloveniji

 v torek, 28. septembra, ob 9. uri v Hiši EU pripravili posvet z naslovom Evropa včeraj, danes, jutri.

V pogovoru z nekdanjimi evropskimi poslanci, vodilnimi slovenskimi strokovnjaki za EU integracije in predstavniki slovenskih dijakov in študentov bomo poskušali orisati doslej prehojeno pot EU in obenem opozoriti na izzive prihodnosti.

  • Se bo Unija še poglabljala in na katerih področjih?
  • Kako poenotiti različne vizije evropskega povezovanja?
  • Kako se je EU odrezala v kriznih obdobjih in kako so se širile njene pristojnosti?
  • Kakšno vlogo skozi čas je imel Evropski parlament in kako pomembne za stanje demokracije v Uniji so njegove nadzorne pristojnosti?

Pogovor bo povezovala novinarka, publicistka in urednica Nataša Briški, v živo pa ga boste lahko spremljali na našem profilu na Facebooku  ali na YouTubeu.

Z nami bodo nekdanji evropski poslanci Lojze Peterle, Mojca Drčar Murko, Ivo Vajgl, Zofija Mazej Kukovič in Angelika Mlinar, ter prof. dr. Matej Avbelj z Nove univerze, prof. dr. Janja Hojnik z Univerze v MariboruMaja Kalin iz Dijaške organizacije Slovenije, študenta Pravne fakultete v Ljubljani Nika Podakar in Urban Lečnik Spaić ter Miha Zupančič iz Mladinskega sveta Slovenije.

Translate »