Izšla je nova publikacija o prehranski varnosti The State of Food Security and Nutrition in the World 2019, ki je pomembno merilo napredka pri cilju trajnostnega razvoja odprave lakote. Poročilo prinaša posodobljeno oceno števila lačnih ljudi po svetu, vključno z nacionalnimi in regionalnimi podatki ter zadnjimi podatki o podhranjenosti otrok ter debelosti med otroci in odraslimi. Po desetletju upadanja lakote, v zadnjih letih število ljudi, ki trpijo zaradi lakote spet postopoma narašča.

Poročilo prav tako ponuja analizo razlogov za lakoto in podhranjenost, letošnja izdaja pa se še posebej soredotoča tudi na vpliv upočasnjevanja ekonomije. Poročilo skupaj s FAO pripravljajo tudi International Fund for Agricultural Development (IFAD), UNICEF, World Food Programme (WFP), in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

Poročilo The State of Food Security and Nutrition in the World je vsakoletno poročilo FAO, IFAD, UNICEF, WFP in WHO o napredku pri odpravljanju lakote, doseganju prehranske varnosti in izboljšanje prehane ter poglobljena analiza ključnih izzivov za doseganje cilja v kontekstu Agende 2030 za trajnostni razvoj. Poročilo je namenjeno široki publiki, vključno z oblikovalci politik, mendarodnimi organizacijami, akademskimi institucijami in splošno javnostjo.

Poročilo lahko prenesete tukaj.

Translate »