Stalne misije Azerbajdžana, Čila, Danske, Ekvadorja, Fidžija, Luksemburga, Portugalske, Ruande, Sierre Leoneja, Tajske in Urugvaja, ob podpori danskega inštituta za človekove pravice in Universal Rights Group, so  pripravili novo poročilo človekovih pravicah in ciljih trajnostnega razvoja.

Poročilo Human Rights and the Sustainable Development Goals – Pursuing Synergies vsebuje povzetek odprtega sestanka, ki je potekal 29. junija 2017 v Satignyju, Švica, katerega tema je bila izkoriščanje soodvisnost in medsebojno krepitev narave človekovih pravic in trajnostnega razvoja. Srečanje Satigny je zbralo več kot 130 ljudi, vključno z visokimi predstavniki in delegati iz stalnih misij Ženeve, vladnih institucij, agencij ZN, nacionalnih institucij za človekove pravice in civilne družbe.

Poročilo vsebuje tudi povzetek tega sestanka in več možnih nadaljnjih korakov. Njegov namen je “razpakiranje” vprašanj, povezanih s konvergenco programa človekovih pravic in Agende za trajnostni razvoj 2030, da bi prispevali k uresničitvi obeh programov na integriran in medsebojno utrdilen način.

Translate »