DRPD je v sklopu projekta  »ICTeen – Integration of Immigrant Adolescent Girls in the use of ICT« v Španiji in Italiji izvajal aktivnosti, katerih namen je integracija priseljenskih deklet z uporabo IKT veščin.

Od 19. do 21. novembra so se zbrali v Zaragozi z razlogom večanja zavesti mladinskih delavcev oziroma delavcev, ki delajo z mladimi, in sicer o iniciativah povezanih z digitalno kulturo, kot tudi s tistimi digitalnimi podatki, ki lahko mlade priseljence spodbujajo k interakciji na družbenih omrežjih. Eden o načinom, o katerem so debatirali, je uvod socialne vključenosti kot potreben vidik za napredovanje za mlade migrante in usposabljanje mladinskih delavcev, da postanejo bolj učinkoviti vodje v svojih organizacijah in uporabljajo prakse o spolni enakosti pri uporabi IKT. Srečanje je omogočilo trem udeležencem iz vsake partnerske organizacije, da se naučijo več o digitalni pismenosti, spolni enakosti, ne-seksističnem jeziku in seveda glavni temi – vključevanju mladih žensk migrantk prek IKT.

Od 18. do 22. februarja 2020 pa so se srečali s partnerji v Rimu. Zbrali so se z namenom razpravljanja o trenutni situaciji projekta ICTeen. Predstavljena je bila spletna stran. Poleg tega pa so podelili svoje nacionalne iniciative, ki se nananšajo na predstavitev projekta delavcem na področju dela z mladimi in migranti. Zadnji dan so se srečali z deležniki in predstavniki Mestnega sveta Fiumicino in predstavili ICTeen.

V naslednjem koraku bodo delili ICTeen v naših lokalnih okoljih in izvedli zadnje srečanje v Sloveniji.

Vir: DRPD Novo mesto

Translate »