Mladi za podnebno pravičnost so, 3. 3. 2023 ob 13:05, organizirali Podnebni štrajk: OBLJUBE RAZNE, ŠE VEDNO PRAZNE!, na katerem so predstavnike oblasti ponovno pozivali k ukrepanju v povezavi z okoljsko krizo.

Tudi Platforma Sloga se je v okviru evropskega projekta #ClimateOfChange pridružila množici aktivistov. Po uradnem delu, na katerem so protestnike nagovorili predsednica društva Mladi za podnebno pravičnost Pia Zupančič, Katja Štefanec iz društva Pride in predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc, se je množica odpravila s Kongresnega trga na pohod po ljubljanskih ulicah.

Protest je poudarjal širino boja in povezovanje z drugimi skupinami, organizacijami, kolektivi in sindikati, ki se vsakodnevno borijo za bolj pravične pogoje dela, za možnost bolj zdravega načina življenja in za socialno ter ekonomsko varnost.

Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »