DRPD Novo mesto je sodelovalo v projektu na temo športa za boljše vključevanje ranljivih otrok in mladine. “Od 14. do 18. oktobra so se predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto udeležili zaključnega dogodka pri projektu Erasmus+ PLAY, ki je potekal vse od leta 2017 in katerega partner so. Osrednji del zaključnega srečanja je bila seveda promocija projekta in predstavitev rezultatov. Zaključni dogodek je potekal v Barceloni, v Španiji.

Poleg projektnih partnerjev (Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto Fimu ry (The Finish Multicultural Sports Federation – Fimu, Consorzio Comunità Solidale – CCS (Italija), Asd Margherita Sport e Vita Basket – MSV Basket (Italija), Pere Tarres Foundation (Španija), Fare network (Velika Britanija), Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (Slovenija)) so se osrednjega dogodka udeležili tudi prostovoljci (YAGs), ki so predstavili svoje delo v okviru projekta PLAY. Poleg njih so se dogodka udeležili tudi ostali deležniki različnih agencij ter organizacij, ki delujejo na področju športa in socialne vključenosti tako iz držav EU, kakor tudi iz tretjih držav. Na dogodku, natančneje na nadaljevalnem športnem kongresu, so ti deležniki predstavili svoje najpomembnejše projekte na to temo. Skupen cilj projekta in vseh sodelujočih pri projektu je premagovanje socialne izključenosti otrok in mladine iz ranljivih skupin s pomočjo športa.

drpd_šport

Na kongresu so bili zbrani predstavniki svetovno znanih organizacij iz Brazilije, Kolumbije, Mehike, Vietnama, Indije in ostalih držav sveta. Kljub demonstracijam in nemirom, ki so se sočasno odvijale na ulicah Barcelone, so partnerji uspešnp zaključili projekt PLAY v duhu sloge, enotnosti, prijateljstva in spoštovanja, kar je tudi sicer bil namen projekta.”

Vir: DRPD NM

Translate »