Koprsko društvo PINA se osredotoča na družbeno odgovorne prakse na različnih področjih. V predsedniškem projektu je sodelovalo s svojim pilotnim projektom Spremeni tok.

V njem so na področju skrbi za okolje in ozaveščanje o okolju so naredili korak naprej z vzpostavitvijo laboratorija HEKA in uporabo principa »citizen science«. »To pomeni, da udeleženci sami raziskujejo, sodelujejo in s tem prispevajo k znanstvenemu raziskovalnemu procesu. S tem krepijo svoja znanja in veščine. Tako začutijo, da lahko tudi oni sami nekaj prispevajo,« pojasnjuje Lara Bandi.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.

Translate »