Kulturno izobraževalno društvo Pina je v juniju v Občini Travnik v Bosni in Hercegovini izdelala in razdelila 3000 pralnih mask za zaščito pred novi koronavirusom in drugimi nalezljivimi boleznimi. Aktivnost je potekala v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno. in je del širšega odziva na pandemijo Covid-19 v partnerskih državah.

Pralne maske bodo zmanjšale negativni vpliv na okolje, ki ga povzročajo zaščitne maske za enkratno uporabo. Prejeli so jih otroci v vrtcih in starejši občani Občine Travnik.

Aktivnost je potekala v skladu z reporgramiranjem projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., znotraj katerega je SLOGA namenila 7 000 evrov za projekte slovenskih nevladnih organizacij, ki izvajajo razvojne in humanitarne projekte ter so hkrati aktualne prejemnice sredstev Ministrstva za zunanje zadeve RS. Sredstva bodo namenjena za projekte  Slovenske karitas, Združenja Epeka, Kulturno izobraževalnega društva PiNA, Foruma FER in Mirovnega inštituta v Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Ugandi in Ruandi.


Aktivnost poteka v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, koordinira pa SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.TLG,SLOGA MRS

Translate »