Papež Frančišek je 27. septembra 2017 v Rimu začel kampanjo mednarodne mreže Caritas Internationalis pod sloganom “Skupaj na poti” (v originalu “Share the Journey”).

Dvoletna kampanja, namenjena ukrepanju in ozaveščanju, bo spodbujala krepitev odnosov med migranti, begunci in lokalnimi skupnostmi. Kampanja je odgovor mreže Karitas na poziv papeža Frančiška, da spodbudimo “kulturo srečanja”, da gledamo na ljudi, ki po svetu migrirajo zaradi različnih vzrokov kot so konflikti, posledice podnebnih sprememb, huda revščina s človečnostjo.

Caritas Internationalis bo skupaj s svojimi 165 organizacijami Karitas po vsem svetu, med njimi tudi preko Slovenske karitas, osvetlila izzive in učinke migracij na vseh točkah potovanja (poti), da bi spodbudila premike v razmišljanju. Kampanja bo podprta tudi s strani ACT Alliance, mreže 145 krščanskih agencij po vsem svetu in številnih drugih verskih skupnosti ter skupin civilne družbe.

Organizacije Karitas in njeni podponiki bodo v svojih državah in skupnostih po vsem svetu začeli z različnimi aktivnostmi v okviru kampanje “Skupaj na poti”, da bi pomagale skupnostim priti bližje migrantom in beguncem ter spremeniti dojemanje. Ozaveščanje se bo osredotočilo tudi na dva nova globalna dogovora o beguncih in migracijah v OZN v septembru 2018. Karitas želi, da bi se ta dva nova mednarodna sporazuma osredotočala na varno in zakonito priseljevanje ter povečala zaščito ljudi, ki se selijo.

Translate »