Danes sta se po telefonu pogovarjala predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in novoizvoljeni predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump. Pahor je izrazil željo po vzpostavitvi tesnih osebnih vezi in nadaljevanju dobrih odnosov med državama. S Trumpom se je pogovarjal tudi predsednik vlade Miro Cerar.

Predsednik Pahor je novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku tudi po tej poti čestital za zmago in izrazil željo po vzpostavitvi tesnih osebnih vezi ter nadaljevanju dobrih meddržavnih odnosov.

Med telefonskim pogovorom je predsednik Pahor spregovoril tudi z bodočo prvo damo Melanio Trump, ji zaželel veliko uspeha in prenesel dobre želje gospe Tanje Pečar.

Novoizvoljenega predsednika Trumpa je slovenski predsednik povabil na obisk v Slovenijo. Sogovornika sta izmenjala nekaj mnenj tudi o drugih vprašanjih.

Na koncu je novoizvoljeni predsednik Donald Trump slovenskega predsednika Pahorja prosil, da prenese njegove najboljše želje slovenskemu narodu.

Z novoizvoljenim ameriškim predsednikom in njegovo ženo Melanio se je po telefonu pogovarjal tudi premier Cerar, ki je Trumpu vnovič čestital za izjemen uspeh na nedavnih volitvah. Ob tem je poudaril, da smo v Sloveniji ponosni, da prihodnja prva dama prihaja iz naše države.

Trump, ki je povedal, da pozna našo državo, se je ob tej priložnosti tudi pozanimal o tem, kako je v Sloveniji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. “Po preteklih kriznih letih je Slovenija v vse boljšem stanju, moderniziramo državo, napredujemo, kar vam bomo tudi z veseljem pokazali, ko nas obiščete,” je dejal Cerar.

Premier je govoril tudi z novo prvo damo. “Ponosni smo na vas in se veselimo srečanja z vami. Želim vam veliko uspeha na vaši novi poti,” je izpostavil.

Foto: Reuters

Translate »