V soboto, 18. junija 2016, je ADRA Slovenija v sklopu dogodkov ob Mednarodnem dnevu za begunce organizirala koncert »Otroci za otroke«.

Koncert je povezal projekta Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki in Šola v Burundiju. Nastopajoči otroci so povabili odrasle k zbiranju materialnih in finančnih donacij za šolske potrebščine za otroke iz finančno šibkejših družin in za nakup šolskih uniform za učence nove slovenske šole v Burundiju.

V svojem pozdravnem nagovoru je predsednica društva Maja Ahac opozorila na dejstvo, da lahko že šolska uniforma spremeni življenje otroka in ga potegne iz začaranega kroga revščine. Brez šolske uniforme je otrokom vstop v številne šole po svetu namreč onemogočen.

ADRA Slovenija že več let aktivno deluje v Burundiju, kjer se trudi pomagati tistim, ki so jih iz domov pregnali nemiri v deželi. Do sedaj so s pomočjo zasebnih donatorjev in Ministrstva za zunanje zadeve RS uspeli zgraditi že dve slovenski vasi in šolo, ki bo v letošnjem septembru prvič odprla vrata 450 učencem in učenkam.

Translate »