Društvo Humanitas v okviru projekta Onkraj mehurčka, ki poteka pod okriljem projekta predsedovanja EU, organizirajo dogodek, v katerem bosta razmere v Afganistanu predstavila prijatelj iz Afganistana in  Ana Tasič, ki je Afganistan obiskovala kot učiteljica smučanja in turistična vodička vse od leta 2016, sodelovala pri organizaciji evakuacije ljudi iz Afganistana letos poleti in je tudi bodoča trenerka globalnega učenja na Humanitasu.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 18. oktobra 2021, med 19.00 in 21.00 v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva ulica 7, Ljubljana).

Dober mesec nazaj so svetovne in lokalne medije preplavljali naslovi in zapisi, ki so nas bolj ali manj nepristransko seznanjali z dogajanjem v Afganistanu ob končani okupaciji Amerike oziroma fizičnem umiku tujih sil iz države ter prevzemu oblasti s strani talibanov. Danes je tovrstnih naslovov veliko manj, kar bi zmotno lahko pomenilo, da se je življenje tam normaliziralo. Pa se je?

Na dogodku bomo čas namenili predstavitvi Afganistana skozi oči obeh gostov, naslovili pa bomo tudi trenutno dogajanje v Afganistanu in ga osvetlili z različnih vidikov, geopolitičnega, zgodovinskega, kulturnega, etničnega, ekonomskega… Predstavitvi in diskusiji z obiskovalkami in obiskovalci dogodka bo sledila pisana pogostitev z dobrotami Bližnjega vzhoda.

Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja IN predhodna prijava na tej povezavi.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

Translate »