Inštitut za afriške študije vas vljudno vabi na obeležitev Mednarodnega dneva migracij. Dogodek se bo odvijal na spletu v petek 18.12.2020 s pričetkom ob 13:00.

Vsi smo migranti! Tako so napisali nekateri naši mladi zagovorniki ciljev trajnostnega razvoja. V sklopu projekta Obrazi migracij so mladi raziskovali mnenje o migracijah v njihovem lokalnem okolju ter vzroke za migracije umeščali med cilje trajnostnega razvoja. Na spletnem dogodku bodo predstavili izsledke njihove raziskave.

Po predstavitvah se bosta pogovoru pridružili  mag. Katarina Štrukelj, direktorica Urada vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov in Nataša Potočnik, direktorica Direktorata za migracije na Ministrstvu za notranje zadeve ter odgovorili na vprašanja, ki so jih za njiju pripravili mladi. Dr. Franci Jazbec (Društvo ODNOS) bo predstavil s kakšnimi izzivi se srečujejo pri integraciji beguncev v času COVID-19 pandemije.

Dogodek se bo ob 15:00 nadaljeval na novi Zoom povezavi v okviru dogodka “Skuhna Talk”, kjer si bomo ogledali kratke filme, ki so jih posneli mladi v sklopu projekta #MigratED.

Več informacij in prijave.

 

Translate »