Pred 6. vrhom AU-EU bo Fundacija Afrika-Evropa (AEF) gostila tri razprave na visoki ravni o ključnih vprašanjih, ki so v središču medcelinskega partnerstva. Šesti vrh AU-EU, ki je predviden sredi februarja 2022, predstavlja pomemben mejnik, na katerem bomo lahko postavili nove temelje za obnovljeno partnerstvo med celinama.

Fundacija Afrika-Evropa si prizadeva za vzpostavitev resničnega, vključujočega in transformativnega partnerstva med Afriko in Evropo. S temi tremi razpravami želi fundacija Afrika-Evropa olajšati dialog med našima celinama, da bi spodbudila medsebojno razumevanje in opredelila konkretne priložnosti za sodelovanje na teh področjih skupnega interesa.

O teh vprašanjih bo razpravljalo manjše število ciljno izbranih udeležencev na visoki ravni, drugi pa bodo lahko spremljali razprave in/ali posredovali pripombe in vprašanja prek moderatorja.

Registracija za razpravo TU

Potekale bodo:
20. januarja 2022, 17:00-18:30
Podnebje in energija v partnerstvu Afrika-Evropa
Ta razprava bo temeljila na posledicah konference COP 26, po kateri so ostali nezadovoljni tako podnebni aktivisti kot tudi afriški partnerji, ki si želijo obravnavati ključni izziv nezadostnega dostopa do energije na svoji celini.

Povezava za spremljanje po spletu: https://www.friendsofeurope.org/events/climate-and-energy-in-the-africa-europe-partnership-leading-the-way-to-the-au-eu-summit/

27. januar 2022, 17:00-18:30
Migracije in mobilnost v partnerstvu med Afriko in Evropo
V razpravi bodo obravnavani dejavniki medcelinskih migracij, ki so pogosto napačno razumljeni – politično obarvani diskurzi pa le prilivajo olja na ogenj.

Povezava za spremljanje po spletu: https://www.friendsofeurope.org/events/migration-and-mobility-in-the-africa-europe-partnership-leading-the-way-to-the-au-eu-summit

3. februar 2022, 17:00-18:30
Dostop do cepiv in pravičnost v partnerstvu Afrika-Evropa
Razprava o dostopu do cepiv in enakosti se bo osredotočila na potrebo po učinkoviti enakosti cepiv ter na razvoj lokalnih zmogljivosti za proizvodnjo cepiv v Afriki.

Povezava za spremljanje po spletu: https://www.friendsofeurope.org/events/vaccine-access-and-equity-in-the-africa-europe-partnership-leading-the-way-to-the-au-eu-summit/

*Vse razprave bodo predvajane v angleščini in francoščini

Translate »