Valentina iz jugovzhodne Srbije se je udeležila izobraževanja o predelavi sadja in zelenjave v domačih podjetjih in upa, da bo s tem omogočila svoji družini, da bo bolje živela. Izobraževanje je potekalo v sklopu projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja “Ekonomsko in socialno opolnomočenje žensk na podeželju jugovzhodne Srbije”, ki ga izvaja Slovenska karitas, članica platforme SLOGA.

»Sem Valentina Videnović iz Knjaževca. Sodelovala sem v projektu Karitasa za opolnomočenje žensk v jugovzhodni Srbiji. Udeležila sem se izobraževanja o predelavi sadja in zelenjave v domačih podjetjih. Zaprosila sem tudi za donacijo za nakup kotla za kuhanje žganja, ker načrtujem, da se bom ukvarjala s pripravo žganja s šentjanževo rožo. Upam, da bom na tržišču uspešna. To je zame kot žensko pomoč pri opolnomočenju in povečanju moje samozavesti. In upam, da bom s tem pripomogla svoji družini, da bo bolje živela. Želim si, da bi zaslužila dovolj, da bi z dobičkom lahko širila proizovodnjo.«

Več o projektu na www.karitas.si.

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta na temo enakosti spolov ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Aktivnosti Najboljših novic iz sveta potekajo v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

WBN SRD TLG SLOGA MRS logo skupen

Translate »