Društvo Focus v sodelovanju z zadrugo Buna in Pravično trgovino 3MUHE so objavili recepte z lokalnimi in fair trade sestavinami PraviLNO pečeno 2018. Že tradicionalni Fairtrade piknik sredi zelenega Tivolija tudi v letu 2018 namreč ni minil brez kuharskega izziva PraviLNO pečeno. V društvu Focus in Pravični trgovini 3MUHE so se odločili, da ljubiteljske kuharje in kuharice, ki jim ni vseeno kakšne sestavine uporabljajo, znova pozovejo, da pri pripravi dobrot uporabijo izključno lokalno pridelane sestavine (zaželen ekološki certifikat) in  sestavine, pridelane v sistemu pravične trgovine. Na veselje vseh se jih je nekaj odzvalo na povabilo in tako so spet skupaj pokazali, da je mogoče iz etično pridelanih surovin ustvarjati odlične izdelke – le malo več truda je potrebnega, da takšne surovine najdemo.

Vse sestavine, uporabljene v priloženih receptih, so bile pridobljene lokalno ali pridelane v sistemu pravične trgovine: Maline z domačega vrta, kakav iz pravične trgovine 3MUHE, moka iz slovenskih žit…

V komisiji za ocenjevanje izdelkov, prispelih na šesti PraviLNO pečeno 2018, sta poleg vodje Pravične trgovine Slovenija Žive Lopatič sodelovala chef Erik Božič, ki trenutno ustvarja v restavraciji Taman Organic (njegov TEDx govor najdete tukaj), in Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca. Obema gostoma, ki tudi sicer pri svojem delu poudarjata trajnost, se organizatorji iskreno zahvaljujejo! Obenem pa so z dostavljenimi dobrotami, ki so jih razdelili med udeležence in udeleženke piknika, zbirali tudi sredstva za otroke Zveze prijateljev mladine.

PRIJAVE odprejo kmalu!

Že sedaj pa razkrivajo, da lahko pričakujete kuharski izziv tudi v letošnjem maju. Ponovno ga bodo izvedli v sklopu zelenega Fair Trade piknika 2019.

Pridružite se ljubiteljskim kuharjem in kuharicam, ki bodo pomagali že sedmo leto poslati odločno sporočilo: ni pomembna samo kakovost sestavin, ampak tudi njihov izvor in vpliv pridelave na okolje!

Več informacij sledi v kratkem.

Tukaj pa lahko najdete še recepte z natečaja PraviLNO pečeno 2017.
Translate »