Platforma SLOGA vabi na »Teden dobrodošlice«, niz dogodkov med 13. in 18. septembrom 2018 v Ljubljani, ki naslavljajo krepitev podpornega okolja, ki sprejema begunce (welcoming environment), s ciljem omogočanja vključevanja priseljencev v novo okolje. Cilj dogodkov »Tedna dobrodošlice« je prispevati k odprti družbi in spoštovanju vrednosti raznolikosti. Dogodki bodo naslovili številna vprašanja, od krepitve podpornega okolja in vloge civilne družbe pri teh prizadevanjih, vključevanja beguncev ter prehoda od institucionalnega bivanja do samostojnega življenja, otrok v migraciji do spreminjanja diskurza o migracijah in begunstvu.

S to široko paleto vprašanj so dogodki v okviru »Tedna dobrodošlice« namenjeni krepitvi medkulturne strpnosti, razumevanju kompleksnosti migracij in ozaveščanju o prispevku priseljencev k razvoju družbe z namenom krepitve odprte družbe in podpornega okolja za vključevanje priseljencev. Vključujočih družb ni mogoče vzpostaviti s pristopom od zgoraj navzdol. Izgradnja vključujočih družb zajema vse ravni delovanja, čezsektorsko in večdeležniško sodelovanje, vključno z vladno ravnjo ter civilno družbo.

S tem nizom dogodkov se platforma SLOGA pridružuje pobudi Welcoming Week, pobudi ameriške nevladne organizacije Welcoming America. Med letnim nizom dogodkov skupnosti združujejo priseljence in lokalno prebivalstvo s ciljem ozaveščanja o koristih sprejemanja vseh – vključno s priseljenci in begunci. Leta 2018 je Welcoming America uradno vzpostavila globalno pobudo Welcoming International, ki spodbuja sodelovanje med mednarodnimi partnerji s ciljem krepitve prizadevanj za sprejemanje priseljencev in beguncev na lokalni ravni po vsem svetu. Platforma SLOGA bo v globalnem gibanju dobrodošlice sodelovala z organizacijo »Tedna dobrodošlice«. Sklop dogodkov »Tedna dobrodošlice« bo prispeval tudi h krepitvi dialoga med slovenskimi in ameriškimi deležniki z namenom izmenjave izkušenj ter informacij.

Program »Tedna dobrodošlice«

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dogodkih, namenjenih krepitvi dialoga o vključujoči družbi!

Dogodki bodo potekali v angleškem jeziku. Prijazno prosimo, da svojo udeležbo potrdite tukaj.

 

Projekt »Teden dobrodošlice« podpira Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

 

Translate »