Niz dogodkov ADRA Slovenija za Nepal

Humanitarno društvo ADRA Slovenija pripravlja niz dogodkov za zbiranje sredstev za prizadete v potresih v Nepalu. Po tem, ko je sobotni večer bil namenjen dobrodelnemu koncertu v Kranju, vam današnji večer lahko družbo dela gospel zbor Bee Geesus. Torek si rezervirajte za plesno-glasbeno predstavo Diaspora v Velenju, v četrtek pa lahko na velenjskem sejmu prostovoljstva obiščete Adrino stojnico. Na vseh dogodkih bodo zbirali prispevke za žrtve potresov.

Dobrodelni koncert Melodije z razlogom
Sobotni večer so obiskovalci preživeli v družbi dobre glasbe na dobrodelnem koncertu Pomagajmo Nepalu, v Domu krajanov Primskovo Kranj. Nastopili so ženska mala pevska skupina M. Škoberne, skupina Leske – Leše – MD Kranj, Mešani pevski zbor Musica Viva, Maj Oblak, Julijana Šarčević in Suzana Govekar, Žan Valentin Govekar in skupina Domov. Obiskovalci so zbrali okoli 900 € žrtve potresa v Nepalu.

Za Nepal tudi na Gospel Fever

Danes, 25. 5. 2015, bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji gospel glasbe. Na letošnjem Gospel Fever, 7. letnem koncertu a cappella gospel zbora zbora Bee Geesus, ob 20. uri v veliki koncertni dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, bodo pevci združili glasove z velikanom gospel glasbe pri nas Otom Pestnerjem. Obiskovalci koncerta bodo lahko prispevali tudi donacije za žrtve potresa v Nepalu. Na tradicionalnem koncertu Gospel Fever, ki je vrhunec koncertne sezone zbora Bee Geesus, vam bodo pevke in pevci ponudili bogat glasbeni program, ki vas bo popeljal skozi sedmo sezono delovanja in vas spomnil na pretekle. Sodeč po zelo razgibani sezoni bo to nedvomno eden največjih in najbolj energičnih koncertov Gospel Fever. Ob najbolj priljubljenih skladbah njihovega repertoarja bo zbor na koncertu predstavil številne novosti, vrhunec večera pa bo gotovo premierno sodelovanje z legendo, ki ga vsi ljubitelji glasbe ne želite zamuditi, Otom Pestnerjem.

Bee Geesus je prepoznaven a cappella zbor, ki z značilno gospel energijo navdušuje širom Slovenije in zunaj nje. Umetniško ga vodi Matej Virtič, viden domači predstavnik a cappelle, ki v priredbe od samega začetka namesto inštrumentalne spremljave vključuje beatbox in druge elemente vocal playa. Humanitarno društvo ADRA Slovenija že več let dobro sodeluje, pred leti pa so postali tudi ambasadorji projekta Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki.

Vstopnice lahko kupite tudi na recepciji Grand hotela Union na Miklošičevi 1 v Ljubljani. Zbor rezervacije sprejema na telefonsko številko in elektronski naslov zbora.

Kontakt: 031 658 826, 031 410 550, info@beegeesus.si.
Cena vstopnice v predprodaji: 12 €, 10 €
*Cena vstopnice na dan koncerta: 15 €, 12 €
** Nižja cena velja za študente, dijake, šolarje, mlajše otroke, upokojence in brezposelne.

Obiščite stojnico ADRA Slovenije v Velenju

Za humanitarno akcijo ADRA Slovenije za prizadete v potresu v Nepalu bodo lahko prispevali tudi obiskovalci predstave Diaspora, ki bo v torek, 26. 5. 2015, v Domu kulture Velenje.Plesno-glasbena predstava Diaspora* nas popelje v svet medkulturnosti, v katerem se srečamo tako z lepotami, ki jih prinaša raznolikost, kot tudi z nestrpnostjo in diskriminacijami. Komični vložki in zapleti v predstavi zahtevno temo predstavijo na sproščen način, eksotične in divje plesno-glasbene točke pa poskrbijo za to, da obiskovalca zasrbijo tudi pete ter zavibrirajo glasilke. Predstava bo potekala v sklopu Tedna Afrike, ki ga koordinirata SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

V potresih umrlo več kot 8200 ljudi

Nepal je v soboto, 25. aprila, stresel močan potres z magnitudo 7,8 po Rihterjevi lestvici. Epicenter potresa je bil na pol poti med glavnim mestom Katmandujem in Pokaro. V nekaterih pokrajinah je uničenih 90 odstotkov domov, Združeni narodi pa ocenjujejo da je bilo uničenih ali poškodovanih okoli 600.000 domov. Potres je prizadel osem milijonov ljudi. Že čez nekaj dni (10. maja) je Nepal znova streslo, takrat so se porušile še druge stavbe in zahtevale nove smrtne žrtve. Za popotresno obnovo Nepala bosta po ocenah nepalskih oblasti potrebni najmanj dve milijardi dolarjev.

Svoj prispevek lahko nakažete na poseben TRR:
Humanitarno društvo ADRA Slovenija
Njegoševa 15, 1000 Ljubljana
Št. transakcijskega računa: SI 56 6100 0000 7360 804
Koda namena: CHAR
Namen plačila: NEPAL
BIC banke prejemnika: HDELSI22
Sklic: ni reference