Društvo Humanitas vabi fotografinje in fotografe (profesionalne in amaterske) k sodelovanju v natečaju na temo enakosti spolov, ki je del mednarodnega projekta “Širimo solidarnost” (SAY). Udeleženci lahko pošljejo največ dve fotografiji do 15. julija 2024 na naslov barbara@humanitas.si. Fotografije morajo biti visoke ločljivosti (5000 px) in ne smejo biti starejše od desetih let.

Izbrana fotografija bo nagrajena z zakupom avtorskih pravic za eno leto v višini 1000 EUR. Poleg fotografij je potrebno poslati tudi ime fotografa, naslov in leto posnetka.

Projekt “Širimo solidarnost” ozavešča mlade o globalnih izzivih, kot so solidarnost, revščina, neenakost, diskriminacija in človekove pravice. Vsaka država v projektu pokriva določeno temo; v Sloveniji je to enakost spolov.

Iz vsake države bosta izbrani dve finalni fotografiji, ki bodo objavljene na spletu, sledilo pa bo mednarodno spletno glasovanje. Zmagovalnih šest fotografij bo natisnjenih na razglednicah, ki jih bodo analizirali dijaki in dijakinje v evropskih šolah. Namen je naučiti mlade analizirati vizualne materiale in sporočila.

Za dodatne informacije je kontaktna oseba Barbara na barbara@humanitas.si.

Več informacij je na voljo na spletni strani Društva Humanitas.

Translate »