Najboljše novice iz sveta tudi v Sloveniji

V Sloveniji se letos prvič pridružujemo evropskemu projektu Najboljše novice iz sveta z izvirnim naslovom World’s Best News, v katerem smo se zaradi mreže odličnih prostovoljskih organizacij po vsej Sloveniji odločili sodelovati tudi na Slovenski filantropiji. Projekt se je razvil na Danskem in je zgleden primer prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V okviru Evropskega leta za razvoj 2015 se bo septembra letos zgodil v že 13 državah EU: v Avstriji, Nemčiji, Latviji, Romuniji, na Češkem, Danskem, Finskem, Madžarskem, Irskem, Portugalskem, Slovaškem, v Veliki Britaniji in Sloveniji.

Nacionalni nosilec projekta (pa tudi vseh ostalih slovenskih aktivnosti v okviru Evropskega leta za razvoj 2015) je Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinator izvedbe pa Slovenska filantropija. Projekt bo podprla in se ga udeležila tudi SLOGA. V Sloveniji bo potekal v več kot 20 krajih, v katerih bo 300 prostovoljcev razdelilo 10.000 izvodov brezplačnega časopisa, pri tem pa bo vsak prejemnik dobil tudi preprost »zajtrk« – lonček kefirja, ki ga podarja Mlekarna Planika.
Dobre novice bo razdeljevalo 300 prostovoljcev v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Vipavi, Črnomlju, Žalcu, Logatcu, Kranju, Novem mestu, Zagorju ob Savi, Velenju, Krškem, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Kobaridu, Škofji Loki, Kopru, Gornji Radgoni, na Ptuju in še kje.

Prostovoljci prinašajo v posredovanje dobrih informacij o razvojni tematiki, ki je večini ljudi nekoliko tuja, dodano vrednost, saj vzpostavljajo osebni stik. Prostovoljske organizacije in lokalne skupnosti so se povabilu odzvale zelo pozitivno in naklonjeno in so kljub poletni vročini že v aktivnih pripravah na izvedbo akcije.Logo Mzz ELR 2015 za splet 1

 

Planika mlekarna 300x199