Slovenska karitas vabi vse dijakinje in dijake slovenskih srednjih šol, da s svojimi razmišljanji in izdelki prispevate k rušenju stereotipov o migracijah. Namen natečaja je spodbuditi razmišljanje in povečati ozaveščenost o pozitivnih učinkih migracij ter jih povezati z globalnim razvojem. i

Z natečajom želijo aktivirati želijo posameznike/ce, ki gojite ljubezen do ustvarjanja ter vam ponuditi priložnost, da z avtorskim prispevkom pripomorete k sprejemanju drugačnosti in h grajenju vključujoče družbe.

Končni izdelek s soglasjem starša/skrbnika o sodelovanju lahko oddate (individualno ali preko šole):

  • osebno na naslov Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana;
  • po navadni pošti na naslov Slovenska karitas, Kristanova 1, 1000 Ljubljana, s pripisom Nagradni natečaj »Migracije.Povezanost.Razvoj.«;
  • po elektronski pošti na naslov sasa.zvonar@karitas.si, zadeva Nagradni natečaj »Migracije.Povezanost.Razvoj.«

Strokovna komisija, v kateri bodo tudi predstavniki youngCaritas, bo ocenila prispele izdelke glede na ustreznost, kakovost in kreativnost ter izbrala tri zmagovalce. Prispevki bodo javno objavljeni.

Zmagovalec/ka bo prejel/a darilni bon Telekom Slovenije v vrednosti 200 €, drugouvrščeni/na darilni bon Telekom Slovenije v vrednosti 150 €, tretja nagrada pa je bon za sobo pobega (Escape Room).

Rok za oddajo izdelkov je 24. junij 2020.

Več o natečaju.

Translate »