Ekvilib Inštitut vabi na na 1. srečanje za gradnjo nacionalne koalicije vabimo vse, ki se ukvarjajo s področjem sovražnega govora in lažnih novic na spletu. Namen srečanja je identifikacija aktivnosti na tem področju, predstavitev rezultatov testing kampanje o tem, kako se družbena omrežja odzivajo na prijave sovražnega govora, ter identifikacija možnih oblik sodelovanja v prihodnje. Srečanje bo 10. maja 2019 med 10.00 in 12.00.

Ekvilib Inštitut že od začetka leta 2018 sodeluje v projektu EOHSO – Evropski observatorij za nezakonit sovražni govor na spletu in lažne novice, ki ga koordinira Evropsko antirasistično gibanje EGAM iz Francije. Projekt obravnava potrebo po bolj zanesljivem monitoringu in regulaciji sovražnih vsebin in lažnih novic, ki se množično širijo po spletu. Cilji projekta so:

– nadgraditi obstoječi monitoring prijavljanja sovražnega govora na družbenih omrežjih z zbiranjem podatkov iz širokega geografskega obsega, vključno z državami, ki v okviru kibernetske sovražnosti potrebujejo posebno pozornost in ki do zdaj niso bile obravnavane;

– povečati zmogljivost evropske civilne družbe s spodbujanjem prenosa znanj in izmenjave najboljših praks;

– razširjati empirične dokaze o sovražnem govoru na spletu, da bi povečali ozaveščenost javnosti ter ustvarjanje medsektorskih koalicij, ki bodo pojav bolj učinkovito naslovile.

 

Datum: 10. maj 2019, 10.00-12.00

Lokacija: Ekvilib Inštitut, Medvedova 28, 1000 Ljubljana

Svojo udeležbo potrdite na info@ekvilib.org najkasneje do 8. maja 2019. Za dodatne informacije se lahko obrnete na 01/430 37 51.

Translate »