Ob koncu leta 2019 je Zavod Krog izdal knjigo »Moja pot«, ob podpori Mestne občine Velenje. Knjiga predstavlja življenjsko zgodbo Velenjčanke, ki se dotika vsakega posameznika, vsake organizacije, vsakogar, ki mu je mar za družbo.

Avtorica knjige, Admira Robin, je dolgoletna prostovoljka in vodja Organizacijske enote Zavoda Krog v Velenju, invalidka, prišlek, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. Avtorica poudarja na nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika.

Z izdajo knjige Zavod Krog želi spodbujati solidarnost in predstaviti prostovoljstvo kot način socialne, kulturne in jezikovne integracije najrazličnejših ranljivih družbenih skupin in konkreten ukrep za socialno aktivacijo, predvsem brezposelnih. Prostovoljstvo je za ranljive posameznike pomembno za potrditev lastne sposobnosti, okrepitev občutka lastne vrednosti, za ohranjanje in širjenja socialne mreže. Vsak, ne glede na trenutno življenjsko situacijo, lahko po svojih zmožnostih pomaga in s tem opravlja pomembno delo. Pomembno je, da je vsak enakovredno sprejet, da ima enake možnosti, da je cenjen in spoštovan.

Knjigo lahko vsak naroči preko e-pošte na info@zavod-krog.si (cena knjige je 14,99 eur + poštnina).

Vir: Zavod Krog

Translate »