Iz društva Humanitas, ki je član platforme Sloga, in KUD Transformator obveščajo, da sta v okviru Erasmus+ projekta My Creativity – My Power nastala dva priročnika kot zbirki orodij, ki ponujata ustvarjalne umetniške pristope, gradiva za usposabljanje in dobre prakse za mladinske delavke/ce, mladinske organizacije in umetnice/ke, ki delajo z mladimi. Projekt je umetniški in izobraževalni projekt Erasmus+, namenjen opolnomočenju mladih, da izrazijo svoje zahteve za prihodnost in pri tem uporabijo različna umetniška orodja.

Umetnost kot način izražanja političnih in družbenih zahtev mladih

  • Priročnik z zgodovinskimi primeri iz Avstrije, Italije, Slovenije in Poljske, ki so pripeljali do družbenih sprememb z umetnostjo;
  • Zbirka že obstoječih umetniških in ustvarjalnih materialov, metod in aktivnosti, ki jih uporabljajo mladinske/i delavke/ci in umetnice/ki pri delu z mladimi;
  • Zbirka umetniških in ustvarjalnih metod, ki so jih ustvarile/i umetnice/ki in mladinske/i delavke/ci v okviru projekta Moja ustvarjalnost — moja moč. Te nove metode so bile razvite, uporabljene in preizkušene z mladimi, ki so sodelovali v delavnicah projekta.

Priročnik je dostopen na tej povezavi.

Zagovorniški in aktivistični priročnik

  • S kreativnimi in interaktivnimi metodami, ki so jih zbrale in oblikovale nevladne organizacije ter umetnice/ki, ki ponujajo veliko pristopov, kako mladim pomagati razviti svoje zagovorniške in aktivistične kompetence.

Priročnik je dostopen na tej povezavi.

Vir: CNVOS

Več o tem na spletni povezavi: Humanitas

 

Vir: Mycreativitymypower

Translate »