V okviru evropskega projekta #MigratED platforma SLOGA pričenja z aktivnostmi s petimi skupinami mladih po Sloveniji. Vsaka skupina bo deležna sklopa delavnic (o medijski pismenosti, migracijah in človekovih pravicah ter pripravi videov), nato pa bo pripravila kratek participatorni video o migracijah.

Aktivnosti so se pričele konec januarja z delavnico o medijski pismenosti in migracijah, ki je potekala na II. gimnaziji Maribor. Dr. Sonja Merljak Zdovc, urednica spletnega časopisa za otroke Časoris, se je v delavnici o medijski pismenosti in migracijah z dijaki_njami pogovarjala, kako prepoznati lažne novice ter dezinformacije, in poudarila, da »v družbi potrebujemo svetilnike, kredibilne vire informacij, ki jim zaupamo«.

Kratki videi, ki jih bodo pripravili mladi, bodo med drugim predvajani na dogodkih po slovenskih šolah in na sklepni nacionalni konferenci projekta, nekateri med njimi pa tudi na mednarodnem filmskem festivalu v Bologni.

Namen evropskega projekta #MigratED, ki poteka v Italiji, Grčiji, na Portugalskem, Cipru in v Sloveniji, je razširjanje dobrih praks globalnega učenja o vprašanjih medkulturnega dialoga, migracij, človekovih pravic ter razvoja.


Projekt v okviru programa Erasmus+ financira Izvajalska agencija Evropske unije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA).

migrated_disclaimer

Translate »