Zavod Voluntariat vabi k udeležitvi na dogodek o dobrih praksah in priporočilih za kvalitetno delovanje na področju migracij, vključenosti ter globalnega državljanstva.

Iz kreativnosti in energije, ki jo je prinesel projekt socialne vključenosti Erasmus + KA3 IC4LoP, se lahko marsikaj naučimo in izluščimo ugotovitve ter priporočila. Zato Zavod Voluntariat organizira spletni dogodek, kjer bodo predstavili dobre prakse v delu z migranti, vključevanju različnih profilov udeležencev, povezovanju organizacij in priporočila, ki so jih oblikovali tekom dveh let.

  • Katere načine izboljšanja povezav med področji prostovoljstva in migracij smo prepoznali? Kako naj to storijo posamezniki, trenerji, organizacije ali celo države in Evropska unija?
  • Kako lahko aplikacija podpre organizacije, ki se ukvarjajo s prostovoljci in migranti z njihovo ciljno skupino?
  • Zakaj je sodelovanje različnih deležnikov ključnega pomena in kako takšen dialog spodbuditi?
  • Kakšni so primeri dobrih praks akcijskih projektov s terena? Kje smo padli v past?

Odgovorili bodo na vsa ta vprašanja in še na kakšnega, ki ga boste zastavili vi!

IC4LoP je projekt socialne vključenosti Erasmus + KA3, ki je v zadnjih dveh letih raziskoval in preizkušal pristope k omenjenim temam. Cilj vključevanja in mobilizacije mladih migrantov, vrnjenih prostovoljcev in drugih, ki jih zanimajo globalni izzivi je bil dosežen! Zaznane izzive so naslovili s sodelovanjem v skupnostnih projektih s fokusom na družbeni pravičnosti na lokalni ravni. Projektni konzorcij pa je uspešno krmaril med aktivnostmi in raziskovanjem teoretičnega ozadja.

Pričakujejo vas v četrtek, 3.12.2020 od 13.00 do 14.30 na spletu. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, povezavo na dogodek pa prejmete v sporočilu, ki potrjuje prijavo.

Translate »