Zavod Časoris je prejel nagrado evopskega projekta Clarinet. “Živimo v dobi globalne komunikacije. Štiriindvajset ur na dan smo povezani v splet in dosegljivi smo kjerkoli, kadarkoli. Nenehno smo obdani s sporočili, informacijami in novicami. A niso vse informacije, ki pridejo do nas, točne in resnične. Čeprav živimo v dobi globalne komunikacije, zelo težko dobro komuniciramo. To se že pozna v osebnih odnosih in še bolj na družbeni ravni.”

“Župan Lampeduse Salvatore Martello je svoje misli o pomenu dobre komunikacije za strpno sobivanje izrekel na srečanju Koalicije evropskih mest za boj proti rasizmu (ECCAR), na katerem so podelili prve nagrade evropskega projekta Clarinet trem kampanjam ozaveščanja o migracijah, integraciji in človekovih pravicah.

Nagrado projekta Clarinet v kategoriji splet in družbena omrežja so v soboto, 23. novembra 2019, na slovesni prireditvi v Picassovem muzeju v Barceloni podelili Zavodu Časoris. 

V spletnem časopisu za otroke Časoris že tri leta predstavljajo otroke iz drugih držav, ki so se priselili v Slovenijo, da bi ubežali vojni ali sledili sanjam o dostojnem življenju in dobri izobrazbi.

Njihova sporočila so odmevala tudi v tujini in tako je Zavod Časoris, izdajatelj spletnega časopisa za otroke Časoris, za projekt Zgodbe otrok sveta prejel že drugo mednarodno nagrado.

Projekt casoris_logo_pravi_manjsi2Zgodbe otrok sveta Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. Objavljeni prispevki izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.”

Vir: Časoris

Translate »