V sredo, 27. novembra 2019 je okviru mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami in ob zaključku projekta Odklikni na Brdu pri Kranju potekala mednarodna konferenca #Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti. Na konferenci so domače in tuje strokovnjakinje ter strokovnjaki predstavljali dobre prakse s področja preprečevanja spletnega nasilja nad ženskami in dekleti in enakosti spolov na sploh. Konference se je udeležila tudi platforma SLOGA, ki na področju enakosti spolov dobro sodeluje s Sektorjem za enake možnosti MDDSZEM.

Na konferenci so bili  predstavljeni rezultati projekta Odklikni, ter dejavnosti za preprečevanje spletnega nasilja, razpravljalo pa se je tudi o možnih rešitvah za oblikovanje varnega interneta za vse. Gostji dogodka sta bili med drugim tudi svetovno znani aktivistki za človekove pravice Thordis Elva Thorvaldsdottir in Emma Holten.

Na konferenci je dr. Barbara Brečko, članica CDI, predstavila izsledke raziskave, ki je bila izvedena v okviru projekta, zunanji sodelavki centra Eva Al Hawat in Tjaša Jerman Kuželički pa sta predstavili izkušnje iz delavnic o preprečevanju spletnega nasilja, ki sta jih izvajali v osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji.

Projekt Odklikni je sofinanciran s strani EC Directorate – General Justice and Consumers, koordinira pa ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Translate »